"A békétlenség mindig az egyes ember szívében van először"

Adminisztrátor, 2009-09-18 13:24:51

A Veszprémi Református Egyházmegye monoszlói alakuló közgyűlése utáni első, kádártai lelkészértekezlet után beszélgetett Kuti Gézával a Veszprémi Református Egyházmegye esperesével Rásky Miklós, a Veszprémi Református Egyházmegye honlapjának adminisztrátora.

A Veszprémi Református Egyházmegye monoszlói alakuló közgyűlése utáni első, kádártai lelkészértekezlet után kérdeztük az egyházmegye új esperesét, Nagytiszteletű Kuti Géza keszthelyi lelkipásztort a hatéves közegyházi ciklus egyházmegyét érintő terveiről, a keszthelyi mindennapokról, azokról a gondolatokról és érzésekről, amelyek jelenleg foglalkoztatják.

-          Milyen tervekkel vág neki nagytiszteletű esperes úr a hatéves választási ciklusnak?

 

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy a mostani kádártai lelkészértekezletünkön bemutatott és megújult Dunántúli Református Lapban már írásban is elmondtam röviden terveimet, beszéltem azokról a feladatokról, amelyeket e néhány évben fontosnak tartanék megvalósítani. Ezt szeretném most is megismételni, hiszen, ha mást mondanék, akkor önmagammal is ellentétbe kerülnék, és ez nem lenne hasznos, hiszen ellentétekből már elég sok van ebben az országban.

Rövid-, közép és hosszú távú terveim vannak, terveim lényegét tekintve pedig első helyen a misszió áll az evangelizáció jegyében. Nagyon fontosnak, és kiemelt feladatnak tartom továbbá, hogy a támogatott gyülekezetek támogató gyülekezetekké váljanak!

 

-          ... ez lehetséges, ismerve a mai egyházi struktúrát?

 

Lehetséges, hogyha az egyháztagság alapjaitól kezdve kezdjük el újra a gyülekezet építést. Elő kell vennünk egyházalkotmányunkat, ahol láthatjuk, hogy megvannak az egyháztagnak a jogai és kötelességei, hogyha biztosítjuk az egyháztagjainknak azokat a jogait, amelyekkel szívesen élnek, de érzik, hogy ezekből ebből fakadóan kötelezettségeik is vannak. Akkor az önkéntes egyházfenntartási hozzájárulás nem válik számukra adóvá. Az adót ugyanis az adóhatóság behajtja, de szeretném elérni, hogy ez ne teher legyen, hanem valóban szívből jövő önkéntesség. Szolgálatunk lényege, hogy az embereket Krisztushoz vezetve döbbenjenek rá, hogy a megkeresztelés, református egyházunk igeszolgálata mind-mind ingyenes, szeretetből jövő szolgálat, ami gazdagít, ami az örök élethez vezethet.

A beszélgetés folytatását itt olvashatják!

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/veszpremiem/hir/mutat/214/Vélemények, hozzászólások

A hírhez 1 hozzászólás érkezett, ezeket ide kattintva olvashatja

2020. July 11., Saturday,
Nóra , Lili napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4349
Összesen 2009. június 2. óta : 20537981

Ige Mellett

(26) „…aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok…” (Máté 20,17–28)

ZEBEDEUS FIAINAK KÉRÉSE – I. – 1. Ezen a földön, még a mennyei világra nézve is csak úgy tudunk gondolkodni, hogy ki az első. Én és az enyéim legyenek... tovább

REPOSZT

Keresztet mindenhová

Fekete Jézust festettek ''Az utolsó vacsora'' képre
A hétvégétől ez az oltárkép fogadja majd a híveket a St. Albans katedrálisban. Így támogatja az anglikán egyház ...
... Tovább

Dokumentumtár

Akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget.

Formátum:.docx
Méret: 13.8 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Koncert előtt...

Formátum:.mp3,
Méret: 1.5 MB

A REND 2010 szombat esti prograjában Ákos koncert volt a Pápai Sportcsarnokban. Steinbach József felvezetőjét és Ákos válaszát hallgathatják meg.

Hanganyag letöltése