"A békétlenség mindig az egyes ember szívében van először"

Adminisztrátor, 2009-09-18 13:24:51

A Veszprémi Református Egyházmegye monoszlói alakuló közgyűlése utáni első, kádártai lelkészértekezlet után beszélgetett Kuti Gézával a Veszprémi Református Egyházmegye esperesével Rásky Miklós, a Veszprémi Református Egyházmegye honlapjának adminisztrátora.

A Veszprémi Református Egyházmegye monoszlói alakuló közgyűlése utáni első, kádártai lelkészértekezlet után kérdeztük az egyházmegye új esperesét, Nagytiszteletű Kuti Géza keszthelyi lelkipásztort a hatéves közegyházi ciklus egyházmegyét érintő terveiről, a keszthelyi mindennapokról, azokról a gondolatokról és érzésekről, amelyek jelenleg foglalkoztatják.

-          Milyen tervekkel vág neki nagytiszteletű esperes úr a hatéves választási ciklusnak?

 

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy a mostani kádártai lelkészértekezletünkön bemutatott és megújult Dunántúli Református Lapban már írásban is elmondtam röviden terveimet, beszéltem azokról a feladatokról, amelyeket e néhány évben fontosnak tartanék megvalósítani. Ezt szeretném most is megismételni, hiszen, ha mást mondanék, akkor önmagammal is ellentétbe kerülnék, és ez nem lenne hasznos, hiszen ellentétekből már elég sok van ebben az országban.

Rövid-, közép és hosszú távú terveim vannak, terveim lényegét tekintve pedig első helyen a misszió áll az evangelizáció jegyében. Nagyon fontosnak, és kiemelt feladatnak tartom továbbá, hogy a támogatott gyülekezetek támogató gyülekezetekké váljanak!

 

-          ... ez lehetséges, ismerve a mai egyházi struktúrát?

 

Lehetséges, hogyha az egyháztagság alapjaitól kezdve kezdjük el újra a gyülekezet építést. Elő kell vennünk egyházalkotmányunkat, ahol láthatjuk, hogy megvannak az egyháztagnak a jogai és kötelességei, hogyha biztosítjuk az egyháztagjainknak azokat a jogait, amelyekkel szívesen élnek, de érzik, hogy ezekből ebből fakadóan kötelezettségeik is vannak. Akkor az önkéntes egyházfenntartási hozzájárulás nem válik számukra adóvá. Az adót ugyanis az adóhatóság behajtja, de szeretném elérni, hogy ez ne teher legyen, hanem valóban szívből jövő önkéntesség. Szolgálatunk lényege, hogy az embereket Krisztushoz vezetve döbbenjenek rá, hogy a megkeresztelés, református egyházunk igeszolgálata mind-mind ingyenes, szeretetből jövő szolgálat, ami gazdagít, ami az örök élethez vezethet.

A beszélgetés folytatását itt olvashatják!

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/veszpremiem/hir/mutat/214/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez 1 hozzászólás érkezett, ezeket ide kattintva olvashatja

2024. April 17., Wednesday,
Rudolf napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 872
Összesen 2009. június 2. óta : 40151867