Imre Sándor díjat kapott Kálmán Attila

Adminisztrátor, 2009-11-20 18:13:29

Délelőtt már beszámoltunk arról, hogy a Zsinat balatonszárszói ülésén a gyülekezeti diakóniához kapcsolódó díjat két dunántúli egyháztag kapta. De nem ők voltak az egyedüli dunántúli díjazottak. Az oktatásügyben végzett kiemelkedő munkájáért a Zsinat Imre Sándor díjjal jutalmazta Kálmán Attilát, a Pápai Református Kollégium Tatai Gimnáziumának igazgatóját. A Kommunikációs Szolgálat tudósítása:

„Meggyőződésem hogy Isten adja a tehetséget és a lehetőségeket” – mondta Kálmán Attila, a tatai református oktatási intézmény igazgatója, aki Imre Sándor díjat kapott a Magyarországi Református Egyház XIII. Zsinatának negyedik ülésszakán. Az elismerést a zsinat oktatásügyi szakbizottságának javaslata alapján azok kaphatják, akik áldozatos munkát végeztek a református iskolaügyért. A XX. századi neves pedagógusról elnevezett Imre Sándor díj odaítélésének feltételei között szerepel többek között a többéves iskolavezetési vagy az oktatásügy más területén folytatott kiemelkedő szakmai tevékenység.
„Van akire az Isten egy személyt bíz, van akire egy családot, vagy gyülekezetet, esetleg iskolát” – hangsúlyozta Kálmán Attila a díj átvétele után. Az igazgató azt mondta: „álmatlan éjszakáiban a mulasztás jön elém, de bízom abban, hogy a végső elszámoláskor nem a mulasztás számít, hanem a kegyelem.”

szerző:Dobos Zita

forrás: www.reformatus.hu Kommunikációs Szolgálat

Kapcsolódó link:http://www.reformatus.hu/folytat_hirek.php?cikk=1258632990



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 210
Összesen 2009. június 2. óta : 39864768